Vilket dygn...

Hemma.. varit en ganska omväxlande resa måste jag säga, både sjukt kul och avslappnande men samtidigt fått lite o fundera över.

Kanske ska nämna några ord om gårdagen, eller gårdagsdygnet! För jag gick upp vid kl 5 på morgonen o gick o la mig samma tid 24 h senare. på denna tid hade jag tillbringat ett antal timmar på finländskt tåg, flyga över Östersjön, umgåts med mina kära syskon, haft intressanta diskussioner med en del Stockholms personer som känner allt o alla, suttit på McDo med närmaste gänget där Abbe flandrat runt o diskuterat med taxichaufförer, syrran sjungit Feliz Navidad på repeat, jag själv varit allmänt förvirrad samt sist med inte minst lyckades jag hamna på Sthlmsfinest hemsida :P

Sthlmfinest

Årets upplaga av syskonskoj i Stockholmsnatten slutade på nattklubben Solidaritet. Gå in på www.sthlmsfinest.com o kolla in stället om ni vill veta mera om stället. Gillade det skarpt, fast fräst för det sköna gäng vi var. Vakterna, eller speciellt en vakt, var jag väl sådär förtjust i då de fick för sig att försöka slänga ut en av oss. Utan anledning utan bara för att! O jajamensan mina syskon o jag fick som vanligt lite blickar bara för att vi skiter fullständigt i vad vissa snobbar tycker, vi har skoj o därmed basta!

Nu ska jag se klart på Så som i himlen. Gillar verkligen filmen. Ska försöka hålla mig borta från tax free-godiset, är redan lite illamående :)

Många tankar har de blivit... får se vad framtiden säger.... Vardagen kanske ger svaren... Ta det inte så allvarligt bara... Jag mår bra :)

PS Eddie vill inte släppa mig med blicken, skönt att vara tillsammans igen :)
PS 2 Är lite skönt att vara tillbaka i stan igen, bland folk jag tycker om... :)
PS 3 Får se när jag får upp nån syskonbild, för som traditionen säger så ska man ta några sådana också!
PS 4 Upptäckte precis att min kära favvogay igår hade rätt, var lite kändisar som hängde på Solidaritet eller avd sägs om Jonas Åkerlund. Haha honom missa jag totalt igår, hm eller kanske inte..

Vissa saker vill jag byta mellan Finland o Sverige!

Ja nu börjar min Finlandsvistelse lida mot sitt slut, både bu o bä måste jag säga. Ser fram emot att träffa folk, äta sushi, få välja själv vad jag vill äta, då äta på mina tider, få vakna när jag vill, kunna gå ut när jag vill o inte befinna mig mitt ute i en svart skog (okej det är lite åkrar också...). Samtidigt så måste man ta tag i alla måsten, måste fixa mat själv o inte bli serverad, ta tag i skolan.. well you get the picture.

Usch saknar faktiskt min murvel... Undrar hur han har det på kattpensionatet?!

Idag var vi då inne i stan, vi en massa finländare och väääldigt många ryssar! Brukar vara så, många ryssar som shoppar här eftersom det ligger så nära. Är ju inte långt till Viborg o St Petersburg ligger väl bara 200 km härifrån. Plus att det till gränsen inte är många kilometer från där jag befinner mig... Själv shoppa jag inte så jättemycket faktiskt, köpte den vanliga Moominsetet, lite kompleterande saker till min bestikserie och ack att förglömma KISMET o DOMINOkex.. Är på tok jättedumt att de inte finns i Sverige. Överhuvudtaget är finska mataffärer så mycket mer innehållsrika än de jag brukar gå på i Sverige. När jag gick förbi en stor hylla som enbart innehöll saker för glutenintoleranta så tänkte jag på Elin :)

AAAh glömde ju att säga att jag idag gått omkring med väldigt mycket pengar i min väska, så mkt som min körskoleutbildning kommer kosta. Var lite läskigt, jag räknade med att ha oturen att bli rånad just då, men det gick så bra så :)

Ne nu ska jag nog börja se över det sista med packningen, sen ska jag se på CSI! Sängen får det nog bli sen då vi imorgon ska gå upp väldigt tidigt, kl 7 ska vi åka mot tåget, sen flyg till Sverige. Jag stannar dock kvar för att umgås lite med bror o systeryster. Så på fredag igen kan ni få se mina trevliga nuna i Linköping igen :P Jag hoppas ni varit snälla mot staden när jag varit borta:D

Får göra ett litet EDIT till gårdagens blogginlägg: NEJ det var ingen välkomstritual för min kusins pojkvän, vi bara hade det roligt! Var mer min förundran eftersom jag aldrig druckit speciellt mycket tillsammans med dem o NEJ vi var inte aspackade!! Sådär nu var det sagt :)

Akta dig!

Annandags kväll.. eller här är iofs klockan strax 12 o sängdags är nästa punkt. Nu är julen precis som jag vill ha den. Vi är alla samlade under mosters tak. Har ätits mat (som jag iofs inte gillar eftersom det fortfarande hade en stor prägel av jul på den) o kort har spelats. Ett intressant fenomen har dock uppstått.. En del av släkten är lite mer påverkade än andra. Korta ner historien snabbt så kan man säga att ett glatt gäng satte sig i köket för att spela lite kort. Till detta kortspel tillhörde passande dryck (läs alkohol). Eftersom jag anses kommit upp i den åldern då man får dricka o den yngsta utav oss fyller 18 om ungefär 18 dagar så blev de litegrann.. Vi har hälsat min kusins pojkvän välkommen till familjen o jag har fler än en gång sagt att finländare kan supa hahahaha... Akta dig Karl för min familj ;)

Så nu ska jag nog sussa o låta alkoholen dra all världens väg, för imorn ska det shoppas :D Imorn ska då "stan" intas.. Hm intressant ordval, "stan" här är betydligt mindre än Lkpg.... men ser man det till stället jag befinne rmig på nu så är de verkligen stan:D

Dagens språkskola: Hyvää yötä = godnatt!

Det är som det ska vara...

Tillbaka till civilisationen igen...

Julafton blev helt okej trots att den för min del kändes lite stressande, men efter att ha läst lite andras bloggar o sett alla klockslag de var tvungen att följa så kanske min inte var så annorlunda.

Började dagen med en lång dusch, blev ju tyvärr ingen bastu då vi var tvungen att bege oss av allt för tidigt. Sedan blev det då den traditionella julgröten, den var väldigt god. Moster hade dock glömt mandeln så ingen blir väl gift i vår släkt nästa år. Skönt att veta redan nu iofs så slipper man fundera på vad man ska köpa för present o ha på sig o sånt ;) Sen bar det då av till mormor. Hennes etta skulle intas av hela tjocka släkten, paket skulle delas ut o ett antal julbakverk skulle gluffsas i sig. Måste säga att min julklappshög (som då öppnats lite innan julafton o så på självaste julafton då) var till stor belåtenhet, ska jag tolka det som att jag varit extra snäll iår? För att nämna vissa saker så fick jag fina örhängen, vitrinskåp, gjutjärnsgryta, böcker och ack att förglömma två väldigt (hm..) fina väggbonader. Tycker mormor att jag börjar bli såpass vuxen att jag ska börja ha sådana på väggen? Jag vet inte de jag, ska jag vara ärlig så tyckte jag de var ganska fula.. får väl se vart de hamnar :D Efter julklappsdelningen begav sig större delen av tjocka släkten av o kvar blev mamma, mormor o jag.. tillräckligt med folk tyckte jag o man ser till utrymmet! Vi gjorde inte så mkt, åt julmiddagen.. eftersom min mormor varit snäll o lagat karelsk gryta (förutom de synnerligen märkliga lådorna, som traditions enligt ska finnas på de finska julbordet) så blev jag faktiskt riktigt mätt. Större delen av kvällen ägnades sedan åt att skrapa alla lotter man fått. Nu har jag en undran om skilland på Sverige o Finland, är de vanligt att man får en masa lotter i Sverige? Eller frågan kanske ska bli mer om familjer? Är det vanligt i er familj/släkt? Eller är de bara min släkt som är väldigt förtjusta att alltig ge alla varsit kuvert med lotter?

Juldagen, idag alltså, har ägnats åt lite film o böcker. Såg Pelle Svanslös med svensk text o ET. Trodde jag skulle varit kvar hos mormor tills imorn men vi blev hämtade redan idag, mormor följde med. Imorn ska de nog ägnas åt ungefär samma saker som idag. Med min släkt vet man inte riktigt...

Ohc slutligen, jajamensan mormor tycker fortfarande att jag äter alldeles för lite... allt är precis som de ska vara :D

Jag har nåt som inte ni har... hihihi

Efter en lång dags resande är jag äntligen framme.. i de finska skogarna... (jag vet att du är avis på mig Erik ;)) Resan gick väl okej förutom att vi helt plötsligt hamnade utomhus i ett antal minusgrader i över 45 min. Väntsalen var ju då stängd..  vad lycklig man blir då! Mamma o jag lyckades dock roa oss genom ett antal ordlekar som om man sammanfattar dem helt plötsligt innehöll väldigt skumma ord som olé, olé, enbärsdricka o diarée! Haha men tiden gick ju iaf.

Nu ska jag snart sova, klockan är ju faktiskt halvtolv här. Iofs inte så farligt tidigt o jag behöver inte gå upp i ottan imorn, men är skittrött! O så håller jag ju då på o läser en bra bok :P Haha, jajamen finns en där ute nu som ler stort :D

Imorgon bär det av till mormor så där kan jag med 100 % säkerhet säga att jag inte kommer sitta vid en dator. Hon har ju inte ens video eller cd-spelare så... Där ska vi vara till annandagen. Gosh hur ska jag som är beroende av tekniska prylar överleva?;) Hm gå ut i nån av alla skogar o leka med kottar, slå på nån med lite granris eller varför inte dra mig en rejäl koskenkorva? Hahaha, ne jag gissar på att jag kommer läsa en del :P

Ska jag göra er lite avis? Klart jag ska, man ska njuta när man har nåt som nån annan inte har o man vet att en del vill ha det... SNÖ!! Jajamensan, här är de snö! Dock inte så mkt som det brukar vara, men de snöade en del förut o vi kan ju hoppas på en fortsättning!!

Så från oss alla (jaja jag säger de från min släkt eller nåt) till er alla en riktigt GOD JUL!! Eller som vi säger här.. Hyvää joulua!

Grattis!!

Börjar känna av jullovet lite nu, har kunnat slappna av en del faktiskt. Var riktigt skönt att jag inte lämnade julklapparna till sista sekunden, utan dessa dagar har jag bara kunnat ta de lugnt o fixa de sista inför resan.

Ska kanske börja med o säga Grattis!!! Puss darling :)

Dagens mission är Harry Potter. Ja Erik jag ska verkligen göra allt jag kan så jag kommer ihåg o köpa den, lovar! Är den som ska inhandlas på stan plus några fler "ista minuten innan resan"-grejer, sedan hem till mamma en snabbis hem t mamsen för att fixa det sista med resväskan. Kvällen är ju nämnligen uppbokad för lite kalas ute på landet ;) Innan dess ska Eddie komma till kattpensionatet där han ska tillbringa julen. Usch vad jag kommer sakna den håriga lille murveln!!!

Nej nu ska jag in i duschen, sen är de dags to hit the town!

God jul på er!!!

Tankar såhär efteråt..

Jag tror endast de som själva skrivit en större uppsats förstår vilket tankearbete oh energi den tar, just nu har jag problem att släppa den då den funnits där i såå många veckor. Senaste veckan har jag lyckats göra saker som tyder på en stressad vardag, häromdagen klämde jag ut en klick tandkräm i handen o skulle precis börja tvätta ansiktet med de.. o igår så la jag anisktstvål på min tandborste. Verkligen tur att jag inte hann ta det i munnen, usch vilken smak! Aja i vilket fall så är jag glad att få ett par dagars ledighet :)

Tidigare som jag skrev så började jag mitt jullov på ett alldeles utmärkt sätt, lunch med Hanna. Gott o trevlig sällskap, kan det bli bättre? Sedan gick jag till jobbet för lägga sista touchen på schemat över jul och nyår. Iväg till mamma för att hämta lite julklappar, mamma o jag skulle nämnligen fira lilljul idag. Så japp, jag har redan fått och öppnat ett gäng julklappar. Fick jättebra saker, vissa inte så överraskade o vissa väldigt överraskande o bra! Har en bra mamma jag :)

Sedan gick vi till kyrkan o lyssnade på Anne o hennes kör. Var jättetrevligt o jag sjöng med i alla julsånger för full hals. Fick välfidt mycket julkänsla där inne faktiskt, lite trist att jag missa midnattsmässan iår. Kommer dock med 99 % risk (chans?) få gå på julottan hos mormor. Visst, kyrkan ligger bara över vägen.. men det är tidigt! Iofs så kommer jag väl gå o lägga mig väldigt tidigt, svårt att vara vaken i en etta med två andra personer som inte är några nattmänniskor. Avslutade kvällen med lite last minute-shopping för min mammas del. Var ju öppet på stan till sent. Nej jag såg inte varken idol-Agnes eller Markus, dock hörde jag honom. Så japp jag är lycklig ;)

Nej nu ska jag krypa upp i soffan o njuta av en stund i tv-soffan, ska nog smaska i mig marspiangrisen jag fick från mamma förut. Imorgon så ska jag ta mig en förtjänt sovmorgon, var väldigt länge sen sist. Nåde den som väcker mig, den personen borde skjutas!!!!

Äntligen!

Jag har jullov! Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Så skönt säger jag bara, vi skrev klart uppsatsen idag så nu ska jag skicka in det till handledare. Sen ska jag fira jullov med en lunch med Hanna, skoj skoj!

Snart så snart så!

Åååh vad skönt!!!! Uppsatsen börjar se sitt slut... Bara slutdiskussionen kvar o den kan inte bli speciellt lång då ord fattas. Det ska fixas imorgon vilket leder till att jag har ett dygn extra än vad jag räknat med! Även idag fick jag ett par extra timmer som kom som en fin bonus. Dessa ägna jag åt att umgås med Lina E, så skoj att se henne igen. Tyvärr inte blivit mycket denna senaste terminen :(

Imorn skall det då skrivas de sista 300 orden på vår uppsats, sen är skiten klar o jag har jullov!!! Jippi jippi yay yay:) Det ska jag fira med att gå ner till jobbet o diskutera lite med vår kära restaurangchef.. som ligger så högt på allas favvolista just nu ;) På kvällen blir det julys med mamma, eftersom vi inte tar med alla paket till Finland så kommer jag få dem imorn. Sa till mamma idag att om Tomten mot förmodan skulle komma med den almanackan från Ordning & Reda så han kommer med varje år så vill jag ha den snarast. Fick idag hem schemat för en av mina kurser nästa termin, börjar redan nu hopa sig med grejer som måste skrivas in!

Kvällen ska det även hinnas lyssna på Anne som ska sjunga så fint i Domkyrkan, sen ska jag stånkas med resten av Lkpgs befolkning som ska ut o nattshoppa är de tänkt. Jag ska ju dock bara dit för att kolla på idol-Agnes och idol-markus haha ;)

Nej sova lite tror jag, så jag orkar med de sista av uppsatsen. Hm skulle velat få tag på Hanna, men hon sover nog nu :(

Snälla herr Rimfrost...

Bloggen har inte varit på min sida på väldigt länge och internet har inte varit det idag. Trodde att den höll på o krångla en massa för att jag kommer byta bredbandsleverantör men nu verkar de funka igen :)

Känns som helgen är ganska passé. Är ny vecka som är en intensiv sådan. Så helgen får bli en väldigt kort sammanfattning. Fest i lördags då, mycket mysig o trevligt. Har ju aldrig varit ett stort fan av julmat men lyckdes hitta litegrann faktiskt, sen tog jag ju från undre laget ;) Inte mer än rätt eftersom jag inte fick en endaste knäck *buhu* Söndagen var det jobb o så jobb, mycket folk såhär innan jul. Shit vad alla ska shoppa, stressa ner lite! Middag hos mamma på kvällen, mums! Somnade man gott säger jag bara:)

Idag var det en ny uppsatsvecka, den sista kan man säga. Analys o shit. Vi kom dock igång bra idag, känns helt okej. Nu kommer två långa dagar i skolan då lunch mm skall tas med, men sen ska jag ta ett efterlängtat jullov!!

Längtar till mormor o resten av släkten.. Det dumma är att de inte finns någon snö där heller :( Jag som brukar vara van vid massa snö där o en termometer som visar på minus 30 grader. Snälla herr Rimfrost kom till Finland!

Hon säger att jag är söt i de, så de så!

Helgens fullspäckade schema har redan börjat.. o hälften r ungefär förbi.

Igår var de glögg- och spelkväll hemma hos mig. Skojigt värre. Okej att jag rent ut sagt suger på att härma dialekter, men vi vann iaf:P Girlpower;) Avslutade kvällen med den gamla godingen Tecknet, var inte igår säger jag bara. Grymma de var vi, så grymma att vi inte alltid behövde göra tecknet utan att den andre hade de bara uppenbarade sig för oss :)

Hahaha inatt hade jag damp eller nåt, drömde nåt o började prata en massa. När jag vakna var jag mycket väl medveten om konversationen jag haft med Karl o jag kommer ihåg hur arg jag blev för att han inte fattade vad jag menade. När jag nu tänker tillbaka så förstår jag att han inte fattade, haha jag prata bara en massa goja :P

Idag har jag haft mammadag. Var ute på Tornby, gosh vad stort det är nu förtiden o massor folk!! Blev inte så många inköp, jag är klar med mina julklappar så jag var mest med som stöd. köpte dock på mig ett antal diadem, min mamma sa att jag var söt i diadem o man ska alltid lyssna på sin mamma (?). I vilket fall så har jag nu ett litet gäng med diadem i min ägo.

Nu sitter jag här o ska iväg till Jimmys årliga julfest. Rooooligt. Hackade precis spansk peppar, wow vad hett de blev när jag sulta lite på fingret... trots att jag tvättat händerna väldigt noga!

Syns i dimman?

Dagens fighter!

Idag har jag genomlevt två kamper. Både tycker jag att jag lyckades med. Ena var med min uppsatspartner, hon tyckte jag hacka på hennes text.. men gaaah jag sa bara att jag inte förstod den o därför ville ändra den. Den andra var med Glocalnet. De hade så trevligt lovat mig att jag inte skulle behöva betala förrän i januari, o vad får jag på fakturan som kom idag... Jo en räkning som börjar i november. Vet inte riktigt vad som hände när jag väl kom fram (BARA 40 personer före mig i telefonkön), men killen plockade bort de felaktiga månderna så jag hoppas de ändrar de nu. Eftersom jag har autogiro så är de ju inte jag som bestämmer.

Det var nog min del i en kort sammanfattning. Ska nog sova nu, allt i min omgivning gör mig trött. Trots att jag sover bra om nätterna så har de blivit ett par tupplurer på eftermiddagarna. Ska verkligen bli skönt med jul, då kan jag koppla av o rensa skallen lite :)

Sov gott!

Yxigt?

Undrar om jag förstört för killarna som håller på med avloppsrören där nere, genom att jag tog en dusch förut. Stackarba håller fortfarande på o de är ju natt ju. Vi fick för nån vecka sen en uppmaning att dygnet mellan måndag o tisdag inte konsumera en massa vatten. Så jag skyller på de att jag har ett stort diskberg i köket:P

Har suttit o pluggat hela dagen idag, tom mobilen hade jag stängt av. Mitt enda sällskap, förutom en sovande Eddie då, var Il Divo. Ibland Hanna då jag var tvungen o ringa o vara lite frustrerad över min uppsatspartners meningsuppbyggnad på vissa ställen! Får ge er några exempel nån gång, men nu har jag ändrat allt... Hoppas jag, o hoppas att det var de som vår handedare menad med yxigt. Annars nån som kan förklara det?

Nej ska nog ta o sussa snart, ska upp imorn o åka till Visit med Hanna. Intressant det ska bli. Är bara glad att jag slipper sitta på nån häst denna gång :D

Gäsp!

Oj vilken helg, känns lite som jag blivit överkörd av tåget! Denna helg har varit väldigt intensiv o jag har egentligen inte hunnit sätta mig ner o bara ta det lugnt på 36 timmar.

Av dessa 36 timmar:
19,5 h på jobbet
2 h på julmarknad i G:a Lkpg
4,5 h på stan
1 h garvad åt Erik
5 h sovit
+ resten gjort mig iordning/gått från nåt ställe till ett annat/ätit

Lite längre version kanske är ett krav från er sida;)
Började jobba igår vid kl 11. En heldag, såhär i julrushen, i kassan. Gick bra o var roligt! Efter det passets slut, en timme tidigare än beräknat (tack erik!), gick jag runt på stan lite. Sen hem en snabbis för lite matintag.

Jobbet igen. Var tänkt att jag "bara" skulle jobba till 24. Blev kvar till fem, iofs mitt egna beslut. Var ganska lugnt o tiden gick fort. Efter jobbet skulle jag få se Erik köra bil.. Blev ju inte riktigt så. SOPPATORSK! Hohoho, så roligt!!! Snäll som man är så väntade man som sällskap. Fick ont i skrattmusklerna o blev lite kall om fossingarna, men det var de värt. Gör gärna om de Erik ;) O då kanske jag skjuter på!

Hemma o i säng nån gång efter sex. Väckarklockan står på elva. Sömnigt att vakna, men det gick. iväg till julmarknaden i Gamla Linköping. Var väldigt trevligt o gott med en stömmingburgare! Funderade på brända mandlar, men man blir så beroendeo det är så dyrt för de lilla. Så jag höll mig. Hittade årets svårase julklapp, det var så härligt. Nu är de inte många kvar faktiskt!!

Mamma o jag åkte ner till stan sen o gjorde den ett par timmar. Krubb skulle intas på O'Learys. Ceasarsallad, mums mums! Sen till jobbet igen :( Där hände inte så mycket.. Jobbade, gick hem o nu är jag här! Snart i sängen dock, trött trött!

Har en ganska intensiv vecka framför mig, mycket händer i uppsatsskrivandet. Börjar närma sig sluttampen nu så bara o ge järnet. Hoppas verkligen inte jag behöver jobba imorgon.

Gäsp!

LOL! ;)

Hahahahaha eller LOL som Erik själv skulle sagt.. iofs kanske han inte säger det denna gång, men det gör jag för det var sjukt roligt!!! Det gjorde min morgon..

Nu ska jag bara se till o sova lite, ska upp om 5 timmar. Wow tröööött!

JAG KLARADE DET!!!!

Idag var det helg, min helg!

Wow jag har fixat större delen av min julklappshandel idag. Känns hur bra som helst!!

Sitter här o väntar.. maten är i ugnen. O Karl är o tränar. Jag är lat. Kollar Simpsons istället :) Men jag har helg så jag får vara lat. Har ju ingen helg lördag o söndag.. Jobbar ju båda dagarna o de hela dagarna.

Därför var de extra skönt att ha lite helg idag. Var duktig o plugga imorse så det är piano. Sen var vi ute på Tornby. Ikväll, jag håller med dig Elin, ska det bli hur mysigt som helst. Jultradition att lyssna på Lina som sjunger, dock i en ny kör men det ska bli spännande. Efter de bär det av på middag på NH, så gäller att inte äta hela magen full av makaronipudding :)

Hm, kan inte Karl dyka upp snart. Jag är hungrig juuuu!! :P

Sjuk folkhysteri!

Igår bestod i stort sätt hela dagen av plugg. Reslutat blev iaf att jag skrev klart i stort sätt allt som jag skulle inom empiri-delen. Hela uppsatsen börjar också ta form ordentligt. Vi ligger över 9000 ord o den ska ju ligga mellan 10- 12 000 så det känns som vi ligger i fas. Nej, jag o min uppsatspartner går fortfarande inte riktigt ihop. Så igår fick jag en knäpp igen, förstår verkligen inte hur hon tänker ibland! Men nu lämnar vi uppsatsen litegrann, idag ska de pysslas lite en större delen av dagen ska jag faktiskt ta ledig. Lite julklappshandel med Karl, trevligt!

Jag hann även med att gå på Grändens julklappskväll. Sjukt. Så mycket folk. För att komma in på Gina t ex så fick man ställa sig i en lång kö o bli insläppt av en väktare. Jag vägrade trängas, får panik av sånt. Så vi gick mest i butiker med lite folk. Lyckades fynda lite iaf. Både kusinens och systersöners paket blev inköpta, o det med rabatt. Jag var nöjd.

O ne, jag gick inte upp för att titta på nån snubbe som skulle upp i rymden. Insåg att o det första jag gör när jag vaknar är o sätter på datorn eller tvn så får jag se allt på en gång. Då är det iaf det första jag ser när jag vaknar, fastän jag är mer utvilad.

Nej, duschen nästa! Snart tar jag helg!

Plugg

Plugga.. jo jsg är faktiskt riktigt duktig :)

Pluggmusik: Nya skivan med Il Divo
Pluggodis: Skumtomtar

Pluggfri dag? Hm..

Intressant tanke jag fick. Slog mig att denna dag som jag tänkte var helt pluggfri inte var de på långa vägar. Sammanfattar de så har jag nog ägnar uppsatsen ett antal tankar o en del arbete i ca 3 timmar. Tycker jag är ganska mycket för en dag då jag tänkte skippa de helt. Om då 8 timmar är en arbetsdag så är det inte så illa pinkat... Undra då hur många timmar det blir imorn då jag verkligen ska plugga o det intensivt. För imorn kl 18 måste de vara fixat. Kvällen ska jag ägna åt julklappsshopping med min mamma. Det ska bli riktigt trevligt.

Jag kommer nog inte vara som Jimmy var idag iofs. Han köpte alla sina julklappar på en o samma dag. Sån är inte jag, drar ut på de.. Fixar så jag vet vad som ska köpas, men sen köper jag de i sista minuten. Iofs så tror jag risken för stressrelaterade sjukdomar minskar om man gör som Jimmy. Var trevligt o julshoppa med honom. Iofs var jag mer som en packåsna. Haha grabben du var verkligen tvungen att köpa det största o tyngsta du hitta till alla va? ;) Jag var iofs supernljd själv, fyndade disneyfilmen Skattkammarplaneten för en Jenny Lind (eller vem det nu är som sitter på femtiolappen...). O sen skulle jag köpa en grej t mamma, men fick den gratis. Tänker man då som jag o Jimy gjorde idag så SPARADE jag pengar idag. Wow haha!

Innan hade en trevlig lunch avnjutits på Ming. Många roliga människor var med så att lunchen skulle bli lyckad var väl inte så svårräknat..

På kvällen gick i "Finlands självständighetsdags-tecken". Var hemma hos mamma för o hämta en grej o hon satt o råglodde på finsk tv. Nåt roligt? Njae, var Balen o presidenten var tvungen att stå o hälsa på 1800 personer, tog två timmar ungefär. Shit vad jag skulle skrubba min hand efter de. Tänk bara var alla personer varit med sina händer.. usch!!

Ne nu mår jag illa efter att ätit en massa skumtomtar. Sängen nästa!

Börja bra, sluta segt!

Nu är jag sååå trött o seg!

Dagen började så bra. Lite plugg o sen besök av Moomin. Hon lagade mat till mig, o väldigt väldigt god sån. Smaka vilt, jag gillar vilt!

Eftermiddagen ägnades o lite plugg. Tänkte koppla av lite med Cityakuten innan jag skulle till träningen. Härligt, men somnar mot slutet o vaknar en stund innan julkalendern. Ser den o får sen panik för träningen snart börjar, hopp i träningskläder o ner till cykeln. Jaha. PUNKA! Blääää, fick halvspringa till gymmet för att inte komma försent. Uppvärmningen fixade jag på vägen då, kom in med andan i halsen vilket är sådär bra på ett sånt pass. Haha gillar Mias kommentar om att jag får ta det lite lugnt i början. Omöjligt kom vi fram till! var riktigt jobbigt eftersom sömnen fortfarande grusade i ögonen o kroppen var slut efter uppvärmningen. Men jag överlevde o det är väl huvudsaken.

Plugg o julklappsshopping imorn. Naejs som Karl skulle sagt hahaha

Lång dag!

Woow lång dag!

Vaknade först vid 7 för att se julkalendern. Första mysteriet fick sin lösning. Somnade om i en halvtimme för att sedan gå upp o dra till campus, uppsatsträff. Inte mycket vettigt denna gång heller, men känner fortfarande att vi ligger i fas. Är fortfarande inte speciellt fötjust i min uppsatspartner men men.. har insett att jag överlever :)

Resten av dagen var betydligt najsigare:P Träffa Hanna för svullunch, yay vi rulla fram kan man säga. Fick gå av oss bullen på magen med lite X-mas shopping. Köpte första julklappen idag:) Hemlis! Sen var jag hemma en snabbis för att sedan bli uppplockad o åka till Maxi, storhandling! Jajamensan självklart försökte de sluga paret Hanna o Tommy även denna gång lägga in lite grejer på min scanner. O denna gång så upptäckte jag de försent så jag fick betala. Alltså har jag nu fil, mjölk o juice stående i deras kyl. Hoppas jag inte blir sugen på nåt utav de mitt i natten, jobbigt att bege sig dit ju:P

Kvällen tillbringades en liten stund på jobbet, sedan i soffan. Glöggmys. Jippi!!

Sov gott!

Välkommen!

Söndagskväll o vad sitter jag o gör? Jo jag sitter o pluggar. Kan inte sluta har för mycket inspiration. Superbra säger ni, men kolla klockan.. Varför nu? kan iofs inte hålla på så länge till måste sova. Imorn ska jag ha uppsatsträff igen, men känns bra för jag känner att jag verkligen dragit mitt strå till stacken denna gång. Är jag duktig imorn eftermiddag så fixar jag utbildningen i Kenya! Sen är de "bara" Rwanda. I can do it:P Antar att jag kommer få ett gän grejer till jag måste göra, men den TO DO-listan känna bra.

Annars ser det ut att bli en bra vecka framöver, mycket inplanerat dock. Men jag ska väl inte klaga, jag gillar ju att vara upptagen. O just nu kring jul så är de väl omöjligt att inte vara de?

Stackars Karl står o diskar. Liksom, Välkommen hit disken står i köket. Fast var iofs han som själv gick in dit o började. Kan iofs förstå honom, hur kul är de att sitta o kolla på mig när jag pluggar? Not sooo fun! Eddie har damp o springer omkring som en galning, men det är bra somnar han så gott sen. Han måste ju sova för att kunna väcka mig mellan 6-7 varje morgon. Nu fungerar det iofs ganska bra eftersom julkalendern är kl 7.15 varje morgon. Jajamensan, jag har sett alla avsnitt hittills på morgonen.

Nej, back to the books and then bed! sov gott!

Hanna kan intyga :D

Yes yes, det är lördagkväll o jag är hemma. Inte så dumt. Drack faktiskt lite glögg förut, åt en lussekatt o ett stort gäng peppisar. Sen hann jag med en tupplur också. Ne som sagt, inte så dumt:P

Idag var jag i Norrköping med mor min. Hittade mig en väldigt fin matta som ska hamna i min sovalkov, får se vad Peddie gillar den då, har inte orkat lägga fram den ännu. Var skönt att komma hem sen, kände att min kropp hade lite sömnbrist.

Vaknade otorlig tidigt imorse o kunde inte somna om. Vandra runt lite i lägenheten innan jag la mig på soffan. Jag tror att Karl tyckte mitt beteende var ganska lustigt... Han undra varför jag liksom föredrog soffan framför att sova i sängen. Nope jag föredrar inte soffan, men kan man inte somna så kan man alltid göra de på soffan.. Eller hur Hanna? :) Låg i vilket fall vaken nån timme i morse o kollade på barnprogram, måste säga att det visas en del lustiga saker för barn! Lerklumpar med grönt hår.. Hm! Somnade sen, men blev väckt lagom till Julkalendern. Japp jag erkänner, spännande ju!

Kanske ska nämna gårdagen lite. Susanne hade ju då partaj där ute på landet, trevlig o soft kväll. Vi satt mest o snacka o diskutera både gamla o nya minnen... Bussresan hem var intressant, tror dock att jag fick lite komplimanger. Inte hundra, men det var intressant att dumma sig med lite folk. Jaa ni, varför blev de inte Naman o jag.. konstigt hahahahahahahaha!

Nej ska nog sova strax, iofs inte så trött...

Jag såg den!

Nu har jag gjort mitt för idag! Inte så att jag nu ska gå o lägga mig o gömma mig under täcket resten av kvällen, men pluggat klart de har jag:)

Suttit med den där jädra teorin i två dagar nu, men nu känner iaf jag mig nöjd. Visst småändringar måste göras, hehe måste de väl jämt göras, men överlag tycker jag den är helt okej o har ne röd tråd. Ska kolla ett tvprogram nu, sen in i duschen.

På tal om tv så gick jag upp 7.15 imorse o kollade på julkalendern, me like... me like a lot!! Den ska jag allt se till att kolla på nu i december...

Ikväll ska vi ett gäng hem till Susanne på lite fest. Ska bli riktigt skoj:) O skönt att få göra nåt nu när man suttit inne blandböckerna hela dagarna!

Wow helg, jag är fri!!!