Fy faan, aldrig mer!

Idag avsluta jag mitt nattpass genom att börja gråta... Var nog den värsta nattpasset jag jobbat, o jag har jobbat en del. Är inte första gången något sånt här kan hända, men ikväll hände det. Säkerheten på natten är urusel hos oss, vi har uppmärksammat detta tidigare, men inget har skett. Va fan en jävla larmknapp hindrar ingen från att råka illa ut. Vi ska ringa polisen, men vad spelar det för roll när de kommer är det för sent....

Ska ta det hela från början, var en ganska vanlig lördagsnatt.. Började mycket bra o jag hade hur trevligt som helst i min kassa. (skulle varit i köket egentligen, men jag kände att mina handleder inte skulle palla de.. Hade redan fruktansvärt ont i dem efter dagen) Folk var fulla o skojade o hade sig.. Men de va trevliga.. Vissa tyckte jag skulle dansa fram maten osv.. Var på superbra humör!

Sen kom då sista timmen, folk var fortfarande ganska trevliga. MItt största problem var bara att jag hade en kö som stod 8 personer i bredd o alla påstods sig vara först. Sen märkte jag att några började slänga saker in mott oss, typ servetter o så. Jag sa till de skyldiga att slänger de igen så slänger jag ut dom. Men de lugna sig, när de sen kom fram o skulle beställa försökte de skoja lite o så. Jag var iskall!!
Hade tillslut min sista gäst, trevlig kille som satt i nån form av hjälpmedel för rullstolsburna, han undra om jag kunde hålla upp dörren för honom. Visst tyckte jag, ska ju ändå iväg o låsa dörren. Blev kvar ute i restaurangen för att samla ihop allt skräp som folk verkar tycka är helt okej att lämna överallt. Hörde jag de vanliga "dags för bråk snacket"... -"Vad faan kollar du på?" Helt plötsligt kommer en kille rusande mot bordet där jag precis står (vid detta bord satt gänget som slängde saker på oss i kassan tidigare).. jag sa till att de skulle lugna sig o det verkade som om de skulle sluta innan de ens börjat... Skönt! Men tji fick jag, de börjar slåss. Jag står ju precis brevid dom o hamnar i mitten. Får en armbåge rakt i ansiktet, aj satan va ont jag fick! Skriker åt Jimmy att ringa polisen o ev en ambulans, en av killarna har nämligen åkt rakt med bakhuvet in i en av stålkanterna. Tuppa av.

När jag kom tillbaka så hade allt lugnat ner sig. Så både Sanna o jag gick denna gång ut för att plocka skräp, då helt plötsligt börjar de igen. Denna gång betydligt allvarligt, stolar flög o de ramla över bord. Var bara rena turen att ingen av de andra gästerna satt där borta eller att jag o Sanna befann oss där, för då hade man garanterat fått en stol i huvudet. Jag hade som tur var inte kommit så långt utan var på behörigt avstånd, Sanna därimot fick ta skydd bakom tacklådorna o kunde tillslut springa därifrån.
Till slut hade vi fått ut alla utom två av killarna som fortsätter bråka, polisen är på väg..

Det som gör mig mest förbannad här är annat folk som inte fattar att jag inte går imellan o stoppar bråket, var inte bara en som sa det till mig. Då fråga jag dom om jag såg ut att va dum i huvet, tyckte de inte att de räckte med att jag fått en smäll? Då tystna de.. Sorry, men ingenstans står det på mitt avtal att jag ska behöva stoppa bråk! Restaurangbiträde är det enda jag blivit anställt till...

Tillslu kunde vi få ut alla o endast vi fem tappra arbetare är kvar i restaurangen... Då kommer polisen! Snacka med dom en stund o berätta vad som hänt, vilka de var osv.. När de gått så släppte allt, började stortjuta.. Faan vad rädd jag vart!

Sanna kom bort till mig o då släppte allt för henne också, tack Sanna för allt! Du va så bra då... Kändes så mycket bättre när man fått ur sig allt. Sen var det bara dags att ta tag i städandet. Men vi var kvar allihop så vi var klara till fem. Alla vi var överens, vakter behövs...

Denna natten tog  nog på oss alla som jobba :(
Hur faan har folk mage att utsätta mig för denna situation, det enda jag försöker göra för dem är ju att uppfylla deras önskan om fyllemat! Tack så jävlamycket säger jag bara... Är det tacken man får, att avsluta sitt pass i tårar och en ömande kind, att känna en rädsla inför vad som kunde ha hänt. Hur faan tänker ni när ni kommer in till min arbetsplats, en plats som borde var en trygg plats för mig som arbetare, och börja utsätta mig för fara??? Va? Kan ni svara på de??
Jag blir som Sanna, så arg så arg på dessa människor! Först var jag bara rädd, men nu har det övergåt i ren o skär ilska. Fy faaaaan för er!

Hade velat ha dig här just nu... En trygg famn♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback